Погані думки не дають рухатися вперед: що робити?

Погані думки схожі на неприємний запах. Якщо ви перебуваєте в місці, де є неприємний запах, він доходить до ваших ніздрів без дозволу. І думки так само. Але якщо ми закриваємо ніс, закриваємо вікна та одягаємо маску на обличчя, щоб фільтрувати поганий запах, тоді ми теж можемо керувати поганими думками та прогнати їх.

Господь Ісус пройшов через ситуацію, записану в Його Слові, чим і ми можемо скористатися. Одного разу Він прибув до міста, і до Нього принесли паралізованого, який лежав на ліжку. Ісус, побачивши віру тих людей, сказав:

«(…) Будь бадьорий, сину! Прощаються тобі гріхи твої! І ось, дехто із книжників стали казати про себе: Він богозневажає. Ісус же думки їхні знав і сказав: Чого думаєте ви лукаве в серцях своїх?»
(Від Матвія 9:2-4)

Ісус ще не проголосив зцілення, лише простив гріхи, і вже одне це було дивом і приводом для радості кожного, хто був свідком цієї сцени, але книжники думали погано у своїх серцях. Вони не розуміли, що стоять перед Спасителем, і, хоч і знали Святе Письмо, не мали здібності побачити Його своїми власними очима. Їхнє розуміння було заблоковане схильністю думати погано.

Людина, яка думає зле у своєму серці, завжди дивиться на ситуацію і робить найгірші висновки. Вона не думає про людей найкраще і не вірить у хороше, але їй легко повірити в погане. Ось чому фейкові новини так легко поширюються: тому що люди мають схильність думати погано в своєму серці. Ми можемо говорити правду з доказами, але вони в це не вірять.

Погані очі викликають нездужання

Господь Ісус попередив, що «коли б твоє око лихе було, то й усе тіло твоє буде темне» (Від Матвія 6:23). Тому багато людей хворіють і ніколи не зцілюються: бо погані очі викликають нездужання. Ми повинні тренуватися, щоб мати гарні очі, як навчав нас Ісус, і ми повинні вірити в людях у ​​найкраще, доки не буде доведено протилежне.

Ми знаємо, що нас часто обманюють через добрі очі, але навіть у такому разі краще бути обманутим, сподіваючись на хороше, й розчаруватися, ніж очікувати, думаючи про щось чи когось погано, а потім виявити, що єдина зла й погана людина – це ти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Карта сайта