Не обманюйтеся

Ісус сказав у Матвія 7:17-20:

«Так ото родить добрі плоди кожне дерево добре, а дерево зле плоди родить лихі. Не може родить добре дерево плоду лихого, ані дерево зле плодів добрих родити. […] По їхніх плодах ви пізнаєте їх!»

Він посилався на лжепророків, незаконних працівників віри, які мали діла, але не мали плодів. Усі, хто має добрі плоди згідно з Богом, мають добрі діла, але не всі, хто має добрі діла, мають добрі плоди.

Люди заспокоюють себе тим, що роблять добрі справи. Вони вважають, що допомагаючи бідним, жертвуючи основні продуктові кошики, займаючись благодійністю та допомагаючи людям з особливими потребами, вони є добрими. Але це обман, що зовнішні добрі справи характеризують внутрішній хороший стан, а це не завжди так.

Господь Ісус сказав, що багато хто, хто працює в Його ім’я, будуть найбільше здивовані, коли перед Його престолом почують з Його вуст, що Він ніколи їх не знав. І ці самі люди скажуть, що вони служили Йому за життя, завойовували душі, творили чудеса і виганяли демонів, але Ісус буде стверджувати, що Він не має до цього ніякого відношення, тобто ці люди просто використовували ім’я Ісуса і Слово Боже, але вони не жили цим.

Ніяк не можна заборонити доброму дереву приносити добрі плоди, адже це наслідок його суті, воно природне. Те, що справді має значення перед Богом, це внутрішній стан людини. Те, що йде з середини неї, наприклад, прощення, любов, характер, тобто те, що не можна купити ні за гроші, ні за чек, ні за картку. Плід людини, яка народжена від Бога, є результатом кореня, де вона посаджена, тобто в центрі Його волі. Для тих, хто належить Богу, природно мати характер, а не жити в брехні чи обмані. Ті, хто народився від Нього, знають, як бути слухняним, дотримуватися законів і мати владу, не принижуючи нікого. Ця людина вміє бути вірною, відданою, справедливою і чесною.

Тож подивіться на себе, чи маєте ви всередині себе Божі плоди. Остерігайтеся людей навколо вас, які виконують багато роботи, які роблять добро, щоб отримати якийсь привілей, які роблять добро не для того, щоб допомогти, а щоб отримати щось натомість, і які думають лише про власні егоїстичні інтереси. Стережіться цих людей. Саме Господь Ісус нас направляв бути обережними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Карта сайта